FuckUp Nights: Kdo selže, ten vyhraje

FuckUp Nights: Kdo selže, ten vyhraje

Až se jednou staneme úspěšnými a zbohatneme, aspoň bude co vyprávět na FuckUp Night! S kamarádkou se takhle už roky uklidňujeme, když jedna nebo druhá dostane od života facku. A podobně se zrodilo i samotné hnutí. Nad drinky mezi kamarády, kteří neřešili své úspěchy, ale naopak svá selhání. Ať už jste o FuckUp Nights slyšeli, nebo ne, určitě nevíte, jak si díky selhání najít vysněnou práci. Tak se pusťte do čtení. 

Dobrý nápad najdeš na dně mezcalu

Přenesme se do Mexico City. Píše se rok 2012. Je pátek večer a 5 přátel pije mezcal. Zatímco popíjí, uvědomí si, že už jsou unavení z poslouchání úspěšných příběhů o tom, jak lidé dosahují svých obchodních cílů. Podělí se o své neúspěchy. Rozhovor se nakonec ukáže tak inspirativní, že se rozhodnou večer zopakovat s více přáteli. První Fuckup Night je na světě. A pro velký úspěch pořádají další. Jenže jak už to s dobrými nápady chodí, rychle se rozkřiknou. Takže se 5 kamarádů rozhodne vzít svou myšlenku vážně a vytvoří globální projekt. Dnes se konají FuckUp nights každý měsíc ve více než 130 metropolích světa. V Česku nevyjímaje.

Foto: Studenta

A když není na dně lahve, poradí strýček Google

Češi nemají jen zlaté ručičky, ale také bystré hlavičky. Praha se stala prvním městem mimo Ameriku, kde se večer oslavující selhání konal. Zda se u zrodu české FuckUp Night Prague popíjelo, netušíme. Nabízíme ale daleko bizarnější historku. Nápad na českou FuckUp night vznikl, když její zakladatel Tomáš Studeník „gůglil“ slovo „fuck“. Partě Mexičanů, kteří hnutí založili, hned napsal. „Byli rádi, že bychom to chtěli pořádat v Evropě,“ prozrazuje Tomáš v rozhovoru pro říjnovou Studentu. Nezmiňuje se ovšem o tom, co měl onehdy večer v plánu na Googlu najít.

Zpět ale k „failům“. Od prosince 2014 se dohromady konalo už 34 akcí v 7 městech. Jen namátkou, zajímá tě, proč vyhodili Kazmu z vysoké školy? Tak sleduj jednoho ze 153 speakerů.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Bacha, něco důležitého ti chybí v CVčku

Dost srandy. Setkání mají sice za cíl pobavit, ale především oslavit neúspěch, jakožto zcela přirozenou a přínosnou součást lidského života. Z neúspěchu je třeba se poučit a nechat si jím rozšířit obzory. Někdy nám totiž jeden neúspěch dá mnohem více než tisíc úspěchů. Spoluzakladatel FuckUp Night Yannick Kwik o tom ví své a už prezentuje vlastní neúspěchy dokonce i na LinkendIn profilu.

A ty bys to možná měl/a zkusit taky. Co se může stát? V lepším případě se vymaníš z masy dalších kandidátů a kandidátek, kteří mají stejně jako ty titul a skvělou praxi při studiu. A v tom nejhorším? Prostě máš další „fuckup“ do sbírky.

Text: Markéta Henzlová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější